Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 24 d’abril del 2017

Vila-real 2-1 Leganés: Cop de mà per una victòria lletja

Bakambu celebra el gol que marcà amb la mà per
donar els tres punts al seu equip. // Foto: villarrealcf.es
El Vila-real va aconseguir tres punts més que polèmics en imposar-se per dos a un al Leganés amb un gol de Bakambu en temps afegit en què el davanter francocongoleny remata clarament el baló amb la mà. A més, el submarí no havia completat un bon partit, però al final sumà una victòria que li permet, una jornada més, continuar cinqué.
Tot i que en els primers compassos del joc els groguets van eixir amb ganes, prompte es van desunflar, en part a causa del plantejament d'un Leganés que, amb un esquema defensiu ben plantat, deixava molts pocs espais perquè els grocs pogueren crear jugades clares d'atac. Així doncs, la majoria d'intents eren xuts des de fora de l'àrea, com un de Trigueros, massa suau, que va aturar Herrerín. Sansone, que es va mostrar bastant actiu jugant en banda, va tenir l'ocasió més clara dels d'Escribá en el primer temps, quan després d'una passada de Trigueros, va creuar un pèl massa el baló davant l'eixida d'Herrerín, perquè finalment isquera fregant el pal. El Leganés, que majoritàriament es va dedicar a contenir el domini local, es va estirar lleugerament en les acaballes del primer temps i Siovas, en rematar un baló després d'un intent de rebuig de la defensa groga, va obligar a intervindre Andrés Fernández.
En la segona part no va canviar gaire el guió. Els madrilenys seguien tancats enrere, però el Vila-real, que necessitava guanyar per no complicar-se la classificació a Europa, va insistir un poc més per aconseguir el gol. I després d'alguns intents sense èxit, majoritàriament en les botes de Bakambu, el davanter de la selecció del Congo va trobar finalment la seua recompensa en l'equador de la segona meitat, quan va recollir una deixada de Soldado i, després de girar-se, va definir amb un bon xut al pal llarg. Semblava que, amb el gol, ja tot quedava decidit però els groguets encara haurien de patir. Erik Morán, amb un potent xut des de la frontal que anava a l'escaire, va fer que Andrés es lluïra per enviar el baló a córner. I tot i que Soldado va tindre la sentència en les seues botes, una falta servida des de camp propi pel porter dels blanc-i-blaus en el minut 89, en què la defensa groga no va estar atenta, va acabar en una deixada de cap que Guerrero, des del cor de l'àrea, va transformar en un empat que posava els d'Escribá en una situació compromesa. Però encara faltava l'acció més decisiva i polèmica de la vesprada. En temps afegit, i amb el submarí buscant el segon gol a la desesperada, una centrada de Dos Santos la va rematar Bakambu al fons de la xarxa. Els jugadors del Leganés van córrer cap a l'àrbitre i cap a l'assistent per reclamar amb vehemència que anul·laren la diana, i és que, de manera ben clara, el "17" del Vila-real havia marcat amb la mà, però increïblement, el gol va pujar al marcador.
Així doncs, tres punts sobre la botzina, amb sort i immerescuts per als groguets que, novament, no van fer un partit dels que passaran a la història, però que els permet mantenir-se una jornada més en la cinquena posició.

Fitxa tècnica:
33a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
El Madrigal, Vila-real. 16.829 espectadors.

Vila-real: Andrés Fernández; Mario, Musacchio, Álvaro, Jaume Costa; Trigueros, Bruno, Soriano (Dos Santos, 75'), Sansone (Castillejo, 60'); Soldado (Adrián, 86') i Bakambu.
Leganés: Herrerín; Víctor Díaz, Bustinza, Ínsua, Siovas, Adrián Marín; Unai López (Samu García, 81') Erik Morán, Gabriel (Bueno, 70'); Luciano (Timor, 66') i Guerrero.

Gols: 1-0 (67') Bakambu. 1-1 (89') Guerrero. 2-1 (91') Bakambu.

Àrbitre: Jaime Latre (c. aragonés). Targetes grogues: Musacchio; Bustinza, Erik Morán i Siovas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada