Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

divendres, 17 de febrer del 2017

Vila-real 0-4 Roma: Enfonsats

Com de costum, l'atac groguet fou molt planer i la defensa,
sorprenentment, molt fluixa. // Foto: villarrealcf.es
El camí europeu del Vila-real en la present temporada s'acaba més prompte del que els aficionats groguets hagueren volgut però, sobretot, d'una manera dura, amb una derrota sense pal·liatius i inesperada davant d'una Roma superior i letal en atac, que en el segon temps i a la contra va deixar l'eliminatòria vista per a sentència.
Tot i que el conjunt de Spalletti va entrar millor en els primers minuts, el submarí va recuperar terreny i, durant la primera mitja hora de partit, el joc va ser força igualat, sense moltes ocasions clares per a cap dels dos equips i amb domini altern. El Vila-real, però, mostrava les carències ja típiques dels darrers partits, sobretot en la fase ofensiva i és que, quan arribaven a tres quarts de camp, als d'Escribá se'ls acabaven les idees, i no només no creaven ocasions de gol, sinó que ni tan sols acabaven jugada, ja que en la major part dels casos, optaven per passar el baló enrere i tornar a començar. Un teua-meua entre Trigueros i Castillejo que va acabar amb un xut de l'andalús des de fora de l'àrea que se'n va anar massa alt va ser una de les poques accions realment destacables dels groguets en el primer temps. Per contra, la Roma, amb un joc ordenat i perillós per les bandes, esperava el seu moment. Dzeko havia avisat amb un cop de cap que Asenjo blocà sense gaires problemes, però seria al minut 31 quan arribaria el primer gol: una pèrdua de baló de Castillejo en la banda, en camp propi, va propiciar la recuperació d'Emerson, que es va perfilar i va enviar una canonada des de fora de l'àrea que entrà per l'escaire dret de la porteria d'un Asenjo que només va poder veure com entrava el baló. Va ser un colp per als groguets, que en la resta de la primera part, es van mostrar dubitatius davant d'una Roma que va agafar confiança.
En la segona part, semblava que els d'Escribá eixien amb un altre aire i, de fet, van jugar uns primers quinze minuts decents, en què van buscar l'empat. Primer, Bakambu, que en la primera part havia estat lent i poc actiu, ho va provar amb una jugada personal i un xut final que va eixir fora; després, Mario remataria de cap una centrada des de la dreta que Allison, el porter de la Roma, envià a córner, i Trigueros també ho intentà amb un xut massa fluix que el porter blocà sense problemes. I després d'aquests minuts d'esperança, va arribar la tempesta. La Roma, a la contra, mataria el Vila-real en una mitja hora de malson i un Dzeko letal. Primer, el bosnià va aprofitar una passada de Salah des de la dreta per regatejar Musacchio dins l'àrea i afusellar Asenjo. Més tard, ja al minut 78, un baló llarg en què el davanter dels romanistes li va guanyar la partida a Víctor Ruiz, va acabar amb un xut que, després d'impactar al travesser, va significar el tercer. I a cinc minuts del final del matx, encara hi hauria temps per a un quart, aquesta vegada després d'una passada de Nainggolan des de l'esquerra i com no, el remat final de Dzeko. El submarí va ser un joguet en mans d'una Roma que va aprofitar la feblesa mental i futbolística del seu rival, que si aquesta temporada havia tingut en la defensa el seu principal suport, anit, ni això.
És la primera volta que el Madrigal veu com el seu equip encaixa quatre gols en un partit europeu, un matx que courà i que es recordarà durant temps, malauradament, per la vessant negativa. La tornada a Roma la setmana que ve, més que un tràmit, serà una molèstia.

Fitxa tècnica:
Anada dels setzens de final de l'Europa League, temporada 2016/2017.
El Madrigal, Vila-real. 17.987 espectadors.

Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Trigueros, Bruno, Dos Santos, Castillejo (Cheryshev, 66'); Sansone (Sanos Borré, 81') i Bakambu (Adrián, 65')
Roma: Alisson; Manolas, Fazio, Rüdiger (Juan, 70'); Peres, De Rossi, Strootman, Emerson; Nainggolan (Paredes, 89'), El Shaarawy (Salah, 61') i Dzeko.

Gols: 0-1 (31') Emerson. 0-2 (64') Dzeko. 0-3 (78') Dzeko. 0-4 (85') Dzeko.

Àrbitre: Danny Makkelie, neerlandés. Targetes grogues: Mario i Peres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada