Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

divendres, 9 de desembre del 2016

Vila-real 2-1 Steaua: A setzens patint

Els groguets coneixeran el seu rival dilluns a les 13.00
Foto: villarrealcf.es
Amb més problemes dels que s'esperava o dels que s'haguera volgut, el Vila-real va acabar aconseguint la classificació per als setzens de final de l'Europa League en imposar-se a un batallador Steaua de Bucarest per un ajustat dos a u, gràcies a un gol de Trigueros en els últims minuts del partit. La victòria de l'Osmanlispor davant el Zuric en l'altre partit, però, fa que els turcs acaben primers i que els groguets s'hagen de conformar amb la segona posició del grup.
Escribá, conscient de la importància del partit, ja que l'equip necessitava la victòria per assegurar-se la classificació i per poder tenir alguna opció d'aconseguir-la com a primers de grup, va alinear el millor equip disponible. Asenjo a la porteria i defensa de gala, a més de la parella Sansone-Bakambu en atac. Bruno i Trigueros formaven el doble pivot a un centre del camp que, per les baixes per lesió de Castillejo i Cheryshev, presentava la novetat de Jonathan jugant per una banda, mentre que Soriano ocupava l'altra, com ja sol ser habitual. 
Els groguets van eixir al camp amb bon peu, i ben aviat es va veure que la imatge era diferent a la dels darrers partits. Els homes de creació combinaven bé i la sensació de perill hi era. I així, al quart d'hora de partit, una bona centrada de Mario des de la banda dreta va trobar un Sansone que, lliure de marca, va rematar primer contra el cos de Nita, però l'italià no es va rendir i, en el segon intent, va enviar el baló al fons de la xarxa per fer el primer de la vesprada, que feia pensar en un matx relativament tranquil per als interessos groguets. De fet, el submarí va quallar una bona primera part, en què va ser el clar dominador davant un Steaua que, tot i que intentava buscar la porteria d'Asenjo en jugades aïllades, pràcticament no va posar en problemes el porter castellà del Vila-real, que va rebre una mala notícia quan Musacchio va haver d'abandonar el camp lesionat. Els groguets, igualment, van tindre algunes ocasions per haver fet el segon. Especialment clara va ser la de Bakambu, en l'última jugada del primer temps que, de manera incomprensible, va acabar desaprofitant un mà a mà amb el porter dels romanesos. El francocongoleny, massa lent, va veure com un defensa rival desbaratava l'acció.
La segona part, però, tindria un guió bastant diferent. El Vila-real feia, inexplicablement, un pas enrere, i el Steaua, que necessitava una victòria (o un empat a dos o més gols, sempre i quan l'Osmanlispor s'imposara al Zuric) ho aprofitava per animar-se i prendre la iniciativa. I així, l'empat no tardaria a arribar. Una bona centrada de Tamas des de la dreta la rematava de cap Achim, que apenes feia un minut que havia entrat al terreny de joc, per donar esperances al seu equip i instal·lar el nerviosisme i els dubtes al Madrigal. Bakambu seguia negat de cara a porta i fallaria un parell d'ocasions més, mentre que els romanesos, envalentits, buscaven el segon davant de les imprecisions locals. Els minuts passaven i el primer gol de l'Osmanlispor davant del Zuric a Turquia feia que l'empat a un li servira al Vila-real per classificar-se, i sembla que amb aquest argument, Escribá va optar per fer canvis no excessivament ofensius, com l'entrada de Santos Borré per Sansone, davanter per davanter, o la de Rodrigo per Bakambu, un canvi conservador que fins i tot va rebre la reprovació d'una bona part de la grada. Ni l'expulsió de Tamas a deu minuts del final va canviar gaire la situació, almenys d'entrada, ja que el Steaua, tot i no crear ocasions especialment clares, rondava l'àrea grogueta amb perill. Però quan només faltaven tres minuts perquè es complira el temps reglamentari, una genialitat de Trigueros va fer esclatar el Madrigal: el manxec, des de fora de l'àrea, va veure Nita lleugerament avançat, i fent gala de la seua espectacular tècnica, va enviar una vaselina suficientment alta perquè superara el porter rival i, després de tocar el pal, el baló acabava entrant al fons de la porteria per posar de nou per davant els groguets. Des d'aquest moment fins al final del partit, bogeria: el Steaua es va intentar bolcar a l'atac, ja que un empat a dos el classificava. Així, amb un home menys i pràcticament sense defensa, el Vila-real va tenir, a la contra, fins a tres ocasions per haver tancat el matx, especialment clara la de Bruno, que va veure com el seu remat el salvava miraculosament Nita. I en la darrera acció, una deixada de cap massa curta de Trigueros per a Asenjo va congelar els aficionats groguets, ja que el porter del submarí va haver d'eixir ràpidament i va poder salvar el baló just a temps del que haguera pogut ser l'empat que haguera eliminat l'equip.
Al final, amb una bona dosi de nerviosisme, patiment i suspens, el Vila-real va salvar la situació i aconsegueix per setena vegada en set intents la classificació per als setzens de final de la segona competició europea. Dilluns, els de la Plana coneixeran el seu rival.

Fitxa tècnica:

6a jornada de la fase de grups de l'Europa League, grup L. Temporada 2016/2017.
El Madrigal, Vila-real. 20.000 espectadors.

Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio (Álvaro, 39'), Víctor Ruiz, Jaume Costa; Trigueros, Bruno, Soriano, Dos Santos; Sansone (Santos Borré, 79') i Bakambu (Rodrigo, 84').
Steaua: Nita; Tamas, Moke, Tosca, Momcilovic; Enache (Golubovic, 45'), Pintilii (Achim, 54'), Bourceanu, William; Popa i Boldrin (Popescu, 75').

Gols: 1-0 (15') Sansone. 1-1 (55') Achim. 2-1 (87') Trigueros.

Àrbitre: Manuel Gräfe, alemany. Targetes grogues: Bakambu; Enache, Golubovic i Achim. Targetes roges: Tamas (78') per doble groga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada