Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimecres, 17 d’agost del 2016

LA PRÈVIA. Vila-real - Mònaco: Cita amb la història amb molts obstacles

L'únic precedent entre groguets i monegascos es remunta
al 2006, en un Trofeu de la Ceràmica
que van guanyar els visitants per 1-2. // Foto: laliga.es
Després d'haver acabat la temporada 2015/2016 en una quarta posició tan meritòria com merescuda, el Vila-real torna a tindre l'oportunitat d'arribar a la fase de grups de la màxima competició europea, la Champions League. Però, per a això, haurà de superar la fase de play-off a doble partit, en què la sort l'ha emparellat amb el Mònaco. D'entre tots els rivals possibles, no es considerava el més complicat, paper que es va reservar a la Roma, tot i que tampoc estava entre els més assequibles. Encara així, hi havia un optimisme moderat entre la parròquia grogueta després del sorteig.
Un optimisme, però, que ha anat refredant-se en els darrers dies. D'una banda, la destitució de Marcelino, tot just fa una setmana, per desavinences amb una bona part dels jugadors, i pel que sembla, també per lleugers desacords amb algunes decisions de la directiva, sobretot en quant als fitxatges, i la contractació exprés de Fran Escribà, exentrenador d'Elx i Getafe, deixa dubtes. L'equip havia donat un rendiment espectacular sota les ordres de l'asturià, i és tota una incògnita com afectarà el rendiment del submarí aquest canvi tan inesperat i amb tants pocs dies d'antelació.
A més, el nou tècnic valencià s'ha trobat amb un problema ben gros en forma de baixes per a aquesta cita tan crucial: fins a huit jugadors hauran de veure el partit des de la grada. Es tracta de Víctor Ruiz (que arrossega una sanció de la temporada passada a l'Europa League), Sansone (un dels nous fitxatges, que no podrà jugar el play-off en haver disputat la tercera ronda prèvia de l'Europa League amb el seu anterior equip, el Sassuolo italià), a més de Bonera, Jaume Costa, dos Santos, Cheryshev, Soldado i Bakambu, tots ells per lesió. L'alineació que presentarà el Vila-real, malgrat tot, hauria de ser de garanties. Això sí, amb un bon nombre de jugadors que han aterrat a la Plana recentment, l'estat de forma i d'adaptació dels quals queda en dubte, com és el cas de la davantera, que probablement formaran Pato i Santos Borré.
Encara així, Escribá ha insistit en l'ambició i les ganes de l'equip de superar aquesta ronda, i tot i que ha reconegut que l'equip té moltes baixes i molt importants, ha volgut restar importància a aquest fet i ha afirmat que més que un problema, veuen aquesta situació com un repte. El valencià aposta per una eliminatòria molt igualada que, segurament, es resoldrà en el partit de tornada.
El Mònaco, per la seua banda, també compta amb algunes baixes sensibles. La més destacable és la del seu davanter estrela, el colombià Falcao, que es va lesionar en el partit de tornada de la ronda anterior, en què els principatins van superar el Fenerbahçe turc. L'absència del Tigre és, sens dubte, una bona notícia per al submarí, que té en el colombià la seua particular bèstia negra, ja que va marcar-li quatre gols en les semifinals de l'Europa League el 2011, quan jugava amb el Porto, i tot just un any més tard, va ser l'autor de la diana que envià els groguets a segona divisió, aquesta vegada amb l'Atlètic de Madrid. El tècnic dels monegascos, Leonardo Jardim, tampoc podrà comptar amb homes com Vagner Love, Sidibé i Mbappé.
Amb tot, una eliminatòria que el Vila-real enfronta amb bastants condicionants. Caldrà veure si els jugadors disponibles saben mostrar la concentració necessària en un partit d'aquestes característiques, que els permeta obtindre un resultat per poder seguir somniant amb superar l'eliminatòria.
El matx, que començarà a les 20.45, comptarà amb l'arbitratge de l'alemany Felix Brych.

Possible alineació: Asenjo; Mario, Musacchio, N'Diaye, José Ángel; Castillejo, Trigueros, Bruno, Roberto Soriano; Pato i Santos Borré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada